Het team

De onderzoekers van het Amsterdamse Centrum voor Professional Performance & Compassionate Care (PP&CC) zijn bevlogen mensen die zich dagelijks inzetten om – door middel van praktijkgericht onderzoek en onderwijs – het goed functioneren en presteren van artsen te ondersteunen en inzichtelijk te maken.

‘Goed dokteren’ vraagt om dokters met een koel hoofd en een warm hart. Deze dokters zullen de best mogelijke zorg aan patiënten kunnen bieden. De best mogelijke zorg voor elke patiënt realiseren is een gedeelde ambitie van de onderzoekers van PP&CC en de dokters en andere collega’s en deskundigen met wie wij samenwerken.

We stellen ons ten doel om onze onderzoeksresultaten direct naar de (klinische en opleidings-)praktijk te vertalen. Dat resulteert bijvoorbeeld in een evidence-based aanpak van het evalueren en ontwikkelen van het individueel functioneren van specialisten (o.a. IFMS), het bijdragen aan de vitaliteitsverbetering van artsen en het meten en bevorderen van het opleidingsklimaat binnen de vervolgopleidingen. Beschikbare tools vindt u op deze website. Ook via onderwijs, workshops en symposia brengen we ons onderzoek naar de praktijk. Onder het kopje ‘nieuws & agenda’ kunt u ons daarin volgen en bij ‘academie’ kunt u lopende projecten bekijken en ontwikkelde materialen inzien.