Masterdialogen

In het AMC werd in 2017 en 2018 een serie Masterdialogen voor zorgprofessionals rondom het thema professional performance georganiseerd. De bedoeling van deze bijeenkomsten was om met behulp van deze Masterdialogen de drie pijlers van Professional Performance met elkaar te bespreken en ‘handen en voeten te geven’:

. het voortdurend streven naar excellentie
. het handelen vanuit medemenselijkheid
. het afleggen van rekenschap over het eigen functioneren

In elke Masterdialoog stond één van de pijlers centraal. In de masterdialoog leidde een Master zijn of haar thema in, waarna in dialoog met het publiek het werd besproken wat eea betekent voor de praktijk. De bijeenkomsten zijn opgenomen en integraal terug te zien op deze site. Voor een korte samenvatting klik hier en voor een hele korte samenvatting klik hier.

De eerste masterdialoog was een groot succes, op 20 april startte Kiki Lombarts de serie Masterdialogen met haar kijk op de drie pijlers “Excellentie, Medemenselijkheid en Rekenschap”

In de onderstaande video kunt u de masterdialoog bekijken, en het verslag kunt u hier lezen!

De tweede masterdialoog nam Jan Kremer ons mee in zijn visie op patiëntgerichte innovaties voor de patiënt van straks.

U kunt het verslag van deze bijeenkomst hier lezen, en hieronder vindt u de videoregistratie van deze bijeenkomst.

De derde masterdialoog nam Ronnie van Diemen ons mee in haar visie op rekenschap afleggen. In haar presentatie schetste Van Diemen, de spanningsvelden waarbinnen zorgverleners en de inspectie moeten opereren.

U kunt hier de masterdialoog terugkijken, en het verslag kunt u hier lezen!

De vijfde masterdialoog hadden we een internationale spreker. Prof. dr. Yvonne Steinert nam ons mee in haar werk over professionele identiteitsontwikkeling van studenten en professionals. En wat is professionaliteit? En hoe conceptualiseer en definieer je dat? Hoe besteed je daar binnen je instituut aandacht aan en hoe kun je de ontwikkeling van professioneel gedrag stimuleren? U kunt hier de masterdialoog terugkijken, en het verslag kunt u hier lezen!

De zesde en laatste masterdialoog van 2017 kwam Prof. dr. Carina Hilders ons iets vertellen over het zeer actuele thema Medisch Leiderschap. U kunt hier de masterdialoog terugkijken, en het verslag kunt u hier lezen!

Op 7 februari vond de zevende masterdialoog plaats, waarbij Dr. Marcel Daniëls ons zijn visie op de medisch specialist van 2025 kwam vertellen. U kunt hier de masterdialoog terugkijken, en het verslag kunt u hier lezen!

Op 18 april heeft prof. dr. Carlo Leget ons meer verteld over Ethiek en Spiritualiteit in de Zorg, tijdens de achtste masterdialoog. U kunt hier de masterdialoog terugkijken!

Op 16 mei kwam dr. Marius Buiting te gast als negende master om met ons in dialoog te gaan over ‘Werken vanuit waarden(creatie) voor de patiënt’. U kunt hier de masterdialoog terugzien.

De tiende masterdialoog kwam dr. Ad Vingerhoets te gast om met ons in dialoog te gaan over ‘De kracht van de traan: Wat huilen kan bewerkstelligen’. U kunt hier de masterdialoog terugzien.

‘POSITIEVE GEZONDHEID’ SCHUDT ZORG OP
“Wat Uber is voor de taxiwereld, is Huber voor de zorg”. Met dit bijzondere citaat werd gezondheidswetenschapper Machteld Huber voorgesteld aan de deelnemers van de Masterdialoog op woensdag 12 september. Hubers concept ‘Positieve Gezondheid’ heeft inderdaad de potentie om de zorg te ontregelen – in positieve zin.

Wilt u het hele verslag van deze masterdialoog lezen? Dan kan dat hier! Of klik hier om deze masterdialoog terug te zien!

“HET SPEELKWARTIER IS VOORBIJ, TIJD VOOR ACTIE”
Donderdag 18 oktober verzorgde Lucien Engelen, topman van het Radboud REshape Center for Innovation en Global Strategist Digital Health bij consultancybureau Deloitte, de twaalfde Masterdialoog. Zijn boodschap: Maak vaart met de transitie naar een nieuwe zorgwereld, want anders wordt jouw positie straks ingenomen door Apple, Google of Amazon. Wilt u deze masterdialoog terug kijken? Klik dan hier! Voor het verslag van deze masterdialoog kunt u hier klikken

Maandag 17 december heeft de laatste Masterdialoog plaatsgevonden. In deze Masterdialoog verklaarde de oud-minister van Volksgezondheid, Ab Klink, zich nader over betere, anders georganiseerde én goedkopere ziekenhuiszorg. Als directeur van zorgverzekeraar VGZ gaf hij een impressie van een paar succesvolle innovatieprojecten die VGZ ondersteunt in het kader van haar Zinnige Zorg-beleid. U kunt deze interessante Masterdialoog hier terug zien!